Bal ve Enerji
Bal Kış mevsimi ile birlikte daha fazla duyulan enerji ihtiyacının karşılanmasında balın önemli bir ve bunun için yörenin kendine has lezzetli, aroması farklı ballarının şifa kaynağı olduğu belirtiliyor.
Bal ilaç uyku veya sportif faaliyet uzaklaştırma – şeker metabolizmasını en iyi şekilde düzenleme becerisiyle bir arada.
Balın faydaları arasında kan şekerini düzenlemesi de vardır.
Bal tat olarak, tatlı bir yapıdadır ama diyabet hastalarını etkilemez.
Bal içerdiği vitaminler, kan şekeri seviyesini düzenlemede yardımcıdır.
İleri derecede diyabet hastası olmayan bir kaşık.
Balın bir diğer faydası ise öksürüye iyi gelmesidir.
Tam olarak sebebi bilinmemekle birlikte öksürüğün şiddetini temizlemek ve boğaz hastalıklarına iyi gelir.
Bal ve limon karışımı öksürüğünüz azalan yardımcı olabilir.
Doğal bal yaraları ve kesik yaralarını iyileştirmede yardımcıdır.
Antibakteriyel özelliği mümkün yaradaki mikrobun temizliğinde ve kesiklerin daha hızlı iyileşmesinde yardımcıdır.
Bunun dışında bal, yaraların ve kesiklerin yarattığı ağrı ve sızıları hafifletmekte yardımcıdır.
Bunun yanı sıra yanıklara da iyi gelebilir. İyileşmeyi hızlandırabilir.
Bal temizlemeun yayılmasını önler.
Uyku sorunu yaşayan insan bal ile bu sorundan kurtulur.
Yatmadan önce bir bardak ballı süt içebilirsiniz ya da bir kaşık bal yedekte uykuya dalabilir yardımcı olabilir.
Ayrıca mucizevi bir besin olan bal, sindirim sistemi için de oldukça yararlıdır.
Yıpranmış ya da kurumuş saçlara canlılık kazandırır.
Ayrıca balın cilde ve ciltteki lekelere de iyi geldiğilanıyor.
Çam balı ile çiçek balı arasındaki fark nedir?
Ballar çiçek balı ve salgı balı olarak ikiye ayrılır.
Çiçek balı arıların bitki çiçekindeki nektarlardan oluşanları baldır.
Salgı balı ise bazı böceklerin doğal bitkilerin canlı kısımlarından yarararak salgıladığı salgılardan arıların oradaları baldır.
Bitki kaynağına göre, çam balı, meşe balı, köknar balı, yaprak balı gibi isimlendirilir.
Çam balı; renk, tat ve aroma olarak çiçek