Lykia Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Erken Hasat Ege bölgesinde yetişen kaliteli zeytinler bölgedeki köylerde zeytinyağı üretim tesislerinde sizler için özenle hazırlanmaktadır.
Yeni hasat edilen ve günlük sıkım yapılan zeytinlerimiz, 26 dereceyi geçmeden(20°C ~ 24°C )soğuk presleme yöntemiyle üretilmektedir.
Soğuk sıkım yöntemiyle doğalı bozulmadan elde ettiğimiz zeytinyağlarımız, zengin aroma ve kokusunu taşır.
Lykia Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağını organik olarak ürettiğimizden kokusu ve tadı bakımından dengelidir.
Soğuk sıkım yöntemiyle fazla ısı almayan zeytinler, lezzeti muhafaza edilmiş bir şekilde sofralarınıza gelir.
Sofralarınızın vazgeçilmez adresi damaktr.com dan alacağınız tüm ürünler özenle hazırlanmaktadır.
Yurt içi ve yurt dışı toplu alımlarınıza özal çözümler sunmaktayız.
Lykia Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Lykia Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Lykia Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Nefis, aromatik zeytinyağı küpleri! Gastronomide her geçen gün daha da popüler hale gelen bu yağlar, ot ve baharatların kullanımını daha kolay hale getirmekle kalmayıp aynı zamanda yüksek kaliteli yağların besin değerini de artırıyor. Soslu zeytinyağları genellikle ete, balığa, sebzelere ve baharatın tadının parlamasını istediğimiz her yemeğe lezzet katmak için kullanılır.
- Biberiyenin özel tadı, et ve balık yemeklerini, sosları, çorbaları ve pek çok farklı geleneksel tarifi lezzetlendirmemizi sağlar.
- Biberiye;kafeik ve rosmarinik asit içerir. Bu asitler, vücudu koruyan güçlü antioksidan etkilere sahiptir.
- Bu ot; sindirim, solunum ve kardiyovasküler hastalıkları tedavi etmek için idealdir.
- Buna ek olarak, karnosik asit içeriği, sinir koruyucuların özelliklerini artırır. Bu da, hafıza kaybı ve Alzheimer riskini azaltmaya yardımcı olur.
- Biberiye, antienflamatuar ve diüretik özelliklere sahiptir ve bu sayede kan dolaşımını geliştirmeye yardım eder. Buna ek olarak, aynı zamanda eklem ağrısını da azaltır.
Hazırlanışı;
Biberiyeleri dallarına ayırıp, mümkünse kapaklı bir buz kalıbının gözlerine yerleştirin, üstlerine Lykia Zeytinyağı ile doldurup derin dondurucuya yerleştirin. Çorbalarınızda, haşlamalarınızda ve diğer yemeklerinizde 12 aya kadar kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
Lykia Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Öncelikle kaliteli, natürel zeytinyağının üretiminde zeytin ağacının yetişmesi için birçok ideal koşulun bir arada bulunması gerekiyor. İkliminden, toprağın mineral bakımından zenginliğine, zeytinin toplanış şeklinden, zeytinin olgunluk derecesine ve hatta zeytinin toplandıktan sonraki bekleme süresine kadar pek çok faktör büyük önem arz ediyor. Bu nedenle zeytinyağı üretimi bu alanda uzmanlaşmış, deneyimli eller tarafından yapılmalı ve üretimin her aşaması kontrol edilmelidir.
Kaliteli zeytinyağını renginden, kokusundan ve tadından anlamak mümkündür.
Zeytinin hasat edilirken olgunluk derecesine bağlı olarak zeytinyağının rengi yeşilden sarıya kadar farklı tonlarda olabilir.
Duyusal olarak zeytinyağının kalitesini anlayabilmek için basit bir koklama bile bazen yeterli olabilmektedir. Hissedilen meyvemsi, taze çimen kokusu kaliteli zeytinyağının olmazsa olmazıdır. Rutubet, küf, çamur kokusu ve sirkemsi ekşi vb. yabancı tat içeren zeytinyağından uzak durulmalıdır.
Zeytin aslında bir meyvedir, zeytinyağı da aslında bir meyve suyudur. Zeytin meyvesinin içindeki antioksidan maddelerden dolayı tadı acıdır ve direkt olarak dalından toplanan zeytin bu nedenle yenilemez. Zeytinyağı sıkılırken bu maddeler yağa da intikal eder ve zeytinyağında acılığa sebep olur. Yani zeytinyağında hafif bir acılık olması doğaldır ve aslında çok faydalıdır.
Zeytinyağının renk, koku ve tadını aynı kalitede koruyabilmesi için koyu renkli cam yada paslanmaz metal ambalajda, üzerinde hava boşluğu olmayacak şekilde paketlenmesi ve güneş görmeyecek koşullarda depolanması gereklidir. Uygun depolama koşullarında saklanan zeytinyağı zamanla bozulmasa bile aroması azalır ve rengi açılır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.